Vesna Pešić – Telohraniteljka na straži smrti

Radio Peščanik
U situaciji kada narod umire, Ana Brnabić se bez ikakve empatije za tolike smrti odjednom strašno zabrinula za život predsednika koji nema kovid, ali mu preti opasnost da će biti ubijen.
U situaciji kada narod umire, Ana Brnabić se bez ikakve empatije za tolike smrti odjednom strašno zabrinula za život predsednika koji nema kovid, ali mu preti opasnost da će biti ubijen.

Tetke – S02E04 – Free Britney

Remarker
Ovih dana je izašlo nekoliko dokumentaraca o Britni Spirs, te su Tetke sumirale utiske o njima i prodiskutovale o promenama koje su se dogodile u Britninom slučaju.
Ovih dana je izašlo nekoliko dokumentaraca o Britni Spirs, te su Tetke sumirale utiske o njima i prodiskutovale o promenama koje su se dogodile u Britninom slučaju. Pored toga se pričalo o Hetero home-u, novoj kampanji Da se zna u saradnji sa agencijom McCann, kao i o novom trendu da se zabranjuje regionalnim pevačima da ulaze u Srbiju.

Vreme sloma

Radio Peščanik
Država nema ni znanja ni kapaciteta da osmisli i sprovede ozbiljne protivepidemiološke mere.
Država nema ni znanja ni kapaciteta da osmisli i sprovede ozbiljne protivepidemiološke mere. Iz svesnog nehata ili umišljaja, najviši državni funkcioneri i njihovi timovi i štabovi čine teška krivična dela protiv zdravlja ljudi. Govore članovi udruženja Ujedinjeni protiv kovida: Prof. dr Zoran Radovanović, dr Anđela Gavrilović, dr Vuk Vučić i dr Miloš Bojović. Razgovor vodi Svetlana Lukić.

Ja, Preduzetnik – Epizoda 65, Saša I Nebojša Orlović, Tri O, 2. Deo

Ja preduzetnik
U drugom delu razgovora sa porodičnom kompanijom Tri O, pored Saše, imate priliku da čujete i njegovog brata Nebojšu, koji je 11 godina mlađi od njega i koji je po Sašinim rečima totalno drugačijeg karaktera od njega.
U drugom delu razgovora sa porodičnom kompanijom Tri O, pored Saše, imate priliku da čujete i njegovog brata Nebojšu, koji je 11 godina mlađi od njega i koji je po Sašinim rečima totalno drugačijeg karaktera od njega.

Nebojša je čovek izuzetne radne etike, koji je napustio svoje studije kako bi se priključio bratu u vođenju porodičnog biznisa. Šta su bile njegova zaduženja u početku poslovanja, kako organizuje svoje ljude, šta smatra ključnim u vođenju ljudi i građenju autoriteta, kako bira svoje saradnike, šta su stvari zbog kojih ima žaljenje i još puno toga od fenomenalnog Nebojše Orlovića.

EP 136: Vladimir Veličković, poslovni konsultant i edukator, Biznis bukvar – Pojačalo podcast

Pojačalo
U 136. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Vladimir Veličković, biznis konsultant, predavač i autor serijala Biznis bukvar.
U 136. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Vladimir Veličković, biznis konsultant, predavač i autor serijala Biznis bukvar.

Početak njegove karijere obeležio je i svojevrstan pohod na raznorodna znanja. Tako je uspeo da se okuša u više od deset različitih industrija, a vi ćete imati prilike da čujete njegova neverovatna iskustva iz novinarstva, građevinarstva, IT, wellnessa, izdavaštva i još pokoje industrije, te saznate kako je sticao znanja iz tih oblasti bez čari savremene tehnologije, tj. interneta.

U drugom delu prelazimo na Vladinu prvu knjigu, Biznis bukvar, koja na jedan vrlo pitak i jednostavan način objašnjava sve one stvari koje nas nisu učili u školi, a koje bi prosto svako od nas trebalo da zna, bez obzira na to da li smo zagrejani za preduzetništvo ili ne. Usput će vas posavetovati zašto je važno imati sređene prioritete u životu i zašto je u redu grešiti.

Za kraj, Vlada će podeliti kakvi su mu planovi za ovu seriju knjiga, te uopšte za budućnost. Takođe, obratite pažnju, jer ćete biti u prilici da na poklon dobijete njegovu najnoviju knjigu.

Teme u podkastu:
– Uvod
– Kad porastem biću…
– Kako je izgledalo odrastanje?
– Ko ga je navukao na pisanje?
– Kako je teklo obrazovanje?
– Šta je Vladimiru doneo faks?
– Kako se račvao karijerni put? I deo
– Kako se sticalo znanje bez interneta?
– Kako se račvao karijerni put? II deo
– Zašto je važno da se edukujemo na polju finansija?
– Šta je koncept Biznis bukvara?
– Koliko je bitno da imamo sređene prioritete u životu?
– Zašto valja grešiti?
– Na koja pitanja Biznis bukvar daje odgovore?
– Kakav je plan serijom knjiga?

Više o programu „Korak po korak“ Erste banke možete pročitati na linku – https://www.erstebank.rs/sr/korak-po-korak

Podržite nas na BuyMeACoffee: https://bit.ly/3uSBmoa

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/30Q0phv

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN

London Review of Books – Pismo iz Libana

Radio Peščanik
U junu se u našoj zgradi vodila rasprava da li da se rayyih al-moteur („odmor generatora“) odredi noću ili tokom dana.
U junu se u našoj zgradi vodila rasprava da li da se rayyih al-moteur („odmor generatora“) odredi noću ili tokom dana. Struju iz nacionalne mreže smo imali samo jedan sat dnevno.

Dejan Ilić – Lignje u sosu

Radio Peščanik
Ista vlast koja ne sme da uvede obaveznu vakcinaciju za državne službenike, jer šta ako oni radije daju otkaz, bez straha deli otkaze državnim službenicima koji na izborima ne glasaju za nju.
Ista vlast koja ne sme da uvede obaveznu vakcinaciju za državne službenike, jer šta ako oni radije daju otkaz, bez straha deli otkaze državnim službenicima koji na izborima ne glasaju za nju.

S09E03 – Jesenji maraton

Dopisi iz Diznilenda
Uz klasične teme poput Kosova, afera i izbora, pričamo o stanju u medijima, ko se bavi aktivizmom, kako Miljan održava farmu, kakve su ti trke po BG, koga sve možete da sretnete po gradu i ostale jesenje teme.
Uz klasične teme poput Kosova, afera i izbora, pričamo o stanju u medijima, ko se bavi aktivizmom, kako Miljan održava farmu, kakve su ti trke po BG, koga sve možete da sretnete po gradu i ostale jesenje teme. Slušajte nas, ima svega, nema ničega.

Pratite nas na:
www.facebook.com/DopisiizDiznilenda/
www.podcast.rs/autori/dopisi-iz-diznilenda/

Miljan:
fb: /mtanic, Twitter/Instagram: @mtanic
YouTube: /Mtanic

Nemanja:
fb: /paleksic

@diznilend

iTunes: itunes.apple.com/us/podcast/id1223989792

Stitcher:
https://www.stitcher.com/show/dopisi-iz-diznilenda-podcast
Pocket Casts: pca.st/pT2h

podcast.rs/show/dopisi-iz-diznilenda/

Spotify: https://open.spotify.com/show/4U3wm6QOkJ30QEbk1kvqZS?si=RM6QdrOlTuO0WUJzYBl7hA

EP 135: Nenad Jovanović, kuvar, Geranium, Marriott, Food Lab, executive chef – Pojačalo podcast

Pojačalo
U 135. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Nenad Jovanović, profesionalni kuvar i šef kuhinje restorana Food Lab u Pragu.
U 135. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Nenad Jovanović, profesionalni kuvar i šef kuhinje restorana Food Lab u Pragu.

Za početak saznaćete kako je dečak, koji isprva nije imao predstavu čime će se baviti u životu, zahvaljujući torti od kesten pirea i banana odabrao kulinarski put i na kraju postao vrhunski chef. Čućete kako je bio formulisan kulinarski smer i kako je bila opremljena njegova srednja škola, koje su bile mane tadašnjeg školstva i na šta su ličile obavezne prakse, te kada možete prepoznati da je izabrana profesija baš za vas.

Po završetku srednje škole, Nenad je odmah zasukao rukave i prionuo se na posao. Prvi angažman je pronašao u ribljem restoranu Šaran, da bi se kasnije otisnuo u Švajcarsku na doškolovavanje. Otkriće kako je bilo raditi u jednom ozbiljnom sistemu i uigranom timu, koliko je taj poduhvat trajao i šta mu je doneo.

Restoran Geranium u Kopenhagenu je ugostiteljski objekat sa tri Michelinove zvezdice i slovi za jedan od najboljih restorana na svetu. Upravo je tu naš gost bio angažovan nakon završetka studija. Podeliće sa slušaocima i gledaocima kako je raditi u kuhinji jednog takvog eksluzivnog restorana, ima li tu prostora za napredak, te zašto elitne gastronomske ustanove poput ovog restorana rade svega tri-četiri dana u nedelji.

Nakon putešestvija po Evropi, najzad se vraća u Beograd i zapošljava u restoranu CREDO u okviru hotela Marriott, koji sa stečenim iskustvom diže na potpuno novu razinu. Pričaće kakva je bila postavka dotičnog restorana, te odgovoriće na pitanje zašto se nije zadržao u rodnom gradu, već se zaputio put Praga, gde danas vodi kuhinju Food Laba.

Za kraj profesionalni kuvar će dati preporuku koja mesta morate da obiđete i jela koja morate da probate.

Teme u podkastu:
– Uvod
– Kad porastem biću…
– Kako je bio formulisan kulinarski smer u turističkoj školi?
– Kako je školski objekat bio opremljen?
– Šta je bila najveća mana tadašnjeg obrazovanja?
– Kada znati da je odabrana profesija baš za vas?
– Kako su izgledale prakse u srednjoj školi?
– Koji je bio prvi posao?
– Kako je bilo raditi u ozbiljnom sistemu?
– Zašto je odabrao baš Švajcarsku za doškolovavanje?
– Koliko je sve to trajalo?
– Šta je sve dobio na doškolovavanju?
– Zašto se doručak na služi tokom čitavog dana?
– Kako je izgledala praksa u Švajcarskoj?
– Kakav je osećaj biti okružen raznim kulturama?
– Kakva je kuhinja u Geraniumu, jednom od najboljih restorana na svetu?
– Kako je raditi u jednom takvom restoranu i ima li prostora za usavršavanje?
– Kakav je bio život u Danskoj?
– Zašto elitni restorani rade po tri-četiri dana u nedelji?
– Kako je dalje tekao karijerni put?
– Kako je izgledao povratak u Beograd i rad u hotelu Marriott?
– Kakva je bila postavka restorana CREDO?
– Zašto nije ostao u Beogradu i gde sada radi?
– Koliko je kvalitetno naše tržište restorana?
– Koje restorane bi Nenad preporučio ljudima da posete?

Podržite nas na BuyMeACoffee: https://bit.ly/3uSBmoa

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/3FY1gwC

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN

#123 Monika Lang o ilustracijama, stvaralačkom putu i stranputicama

Pokretači
Monika Lang je jedna od najboljih ilustratorki u ovom, sve boljem, polju u Srbiji.
Monika Lang je jedna od najboljih ilustratorki u ovom, sve boljem, polju u Srbiji. Pričali smo o njenom stvaralačkom procesu ali i putu koji je sama krčila kao free-lancer do nekih od najboljih grafičkih rešenja u proteklih par decenija kod nas.

Podržite na patreon.com/belgrade

Više na TheNutshellTimes.com